SOS-BULGARIA
Да спрем ограбването на народа от "Българските" банки!

Райфайзен Банк

Споделете на тази страница вашата история за това с какво вие се почувствахте ощетен или удовлетворен от условията в тази банка. Нека заедно създадем по-добри условия за нашите кредити. Заедно ще бъдем по-силни и успехът ни е сигурен!

Advertisements

70 Коментари to “Райфайзен Банк”

 1. Живея в Добрич и днес съм щастлива жена? Казах на себе си, че всеки заемодател, който би могъл да промени живота ми и този на семейството ми, ще насоча всеки човек, който търси заем от тях. Ако имате нужда от заем и сте 100% сигурен, че ще ви върне заема, моля, свържете се с тях и им кажете, че г-жа Шарън Кулидей Лин ви е посочила. E-MAIL –– westlakefinancialservices02@hotmail.com
  WHATSAPP –– +2348120111731
  Благодаря и Бог да те благослови.

 2. ДОБРЕ ДОШЛИ в Sunshine Financial Group, нашите цели са да осигурим отлични професионални услуги.

  Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли някакви финансови затруднения или имате нужда от средства, за да започнете собствен бизнес? Имате ли нужда от заем, за да започнете малък бизнес? Имате ли нисък кредитен рейтинг и за Вас ли е трудно да получите заем от местни банки и други финансови институции?

  ние сме законен и реномиран заем компания. Ние сме динамична компания с финансова помощ. Нашата основна цел е да ви помогнем да получите услугите, които заслужавате. Нашата програма е най-бързият начин да получите нужното в един миг. Намалете плащанията си, за да облекчите натиска върху месечните си разходи. Получете гъвкавост, с която можете да използвате за всякакви цели – на почивка, за образование, за изключителни покупки

  Ние предлагаме широка гама от финансови услуги, които включват: лични заеми, заеми за консолидиране на дълг, търговски заеми, образователни заеми, обезпечени ипотечни кредити, необезпечени кредити, ипотечни заеми, заеми за заеми, студентски заеми, нисък лихвен процент от 3% годишно за физически лица и юридически лица. Получете най-доброто за вашето семейство и притежавате дома на вашата мечта също с нашата обща схема за заем.

  НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ВСИЧКИ ВИДОВЕ КРЕДИТИ – КАНДИДАТСТВАЙТЕ ЗА ДОСТЪПНИ ЗАЕМИ.

  Ако се интересувате от получаване на заем, моля, пишете ни за повече информация чрез имейла по-долу.

  Имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

  Очакваме с нетърпение да чуем от вас възможно най-скоро.

  за разбирането
  Susan Benson

 3. Ние предлагаме заем както на физически лица, така и на фирми, които се нуждаят от заем, за да финансират своите бизнес идеали, да изплащат сметките си, да разширяват съществуващия си бизнес, да консолидират дълговете си, да финансират добри проекти e.t.c с лихвен процент от 2%. Ние също така ръководим и предоставяме финансови съвети на нашите клиенти. Моля, свържете се с нас днес за всички ваши финансови нужди, за да можем да обсъдим, да подпишем споразумение и след това да финансираме вашия проект или бизнес за вас. Електронна поща: franklinleoloanhome@gmail.com

 4. Уилямс Смит заемно дружество

  Здравейте, williams smith застрахователни / заемни компании, частни заемодатели, дават шанс на живота да ви помогнат. Нуждаете се от спешен заем, за да изчистите задълженията си или имате нужда от заем, за да подобрите бизнеса си? Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? един консолидационен или ипотечен кредит е необходим? Не търсете по-нататък, защото ние сме тук за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние осигуряваме средствата за хора, които се нуждаят от финансова помощ, които имат лош кредит или имат нужда от пари, за да плащат сметки, да инвестират в бизнеса с такса от 2%. ние искаме да използваме тази среда, за да предоставим надеждна помощ на хора, които искат да започнат или инкрустират бизнеса си и тези, които искат да си върнат дълг … свържете се с нас днес чрез: EMAIL williamssmithfirm@gmail.com

 5. Интересувате ли се от заем? Свържете се с нас по имейл за повече информация. Имейл: (dakany.endre(a)gmail.com)

  Оферта за заем.

 6. Добро НОВО ДОБРО НОВО

  Аз съм моята мисис Мирабе Даниелс е свързана и легитимна заемополучател.
  Ние предлагаме реални и лесни условия с 2% лихвен процент. от
  $ 1,000 – $ 100,000. Евро и лира. Давам заеми на предприемачи и за:

  Личен кредит,
  Студентски заеми,
  Транспортен кредит
  Бизнес кредити.
  фирмени заеми

  свържете се директно с мен за повече информация.
  Имейл: mirabeldanielloanfirm@gmail.com

 7. Аз съм кредитор Дейвид Джонсън от правителството одобрена и сертифицирана компания за заем. Имате ли нужда от личен или бизнес заем, сте в отдела и се нуждаете от консолидация finance.We предлагаме заем при много нисък лихвен процент 2%. търсете заем, не се притеснявайте повече, тъй като ние сме напълно тук и сме готови да ви помогнем от финансовите ви проблеми. Бяхте измамени, защо да умрете в мълчание? Кандидатствайте и получавайте заема си .Използвайте днес, докато офертата е последна .. Заинтересованите лица трябва да се свържат чрез имейл (davidjohnsonloanfirm1@gmail.com)

 8. АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ИЗИСКВАНЕТО НА ЗАЕМ

  Добър ден сър / госпожо,
  Имате ли нужда от спешен заем за финансиране на бизнеса си или за каквито и да е цели? Ние сме сертифицирани, легитимни и международни лицензирани кредитни заемодатели предлагаме заем на физически лица / компании при нисък лихвен процент от 2%, ако имате нужда от някаква финансова подкрепа с кредит Свържете се с нас по имейл: (armstrongholdingsplc@gmail.com)
  Мобилният номер е: +393510749331

  Наличните заеми, които предлагаме, са:
  * Кредити за консолидиране на дълг * Бизнес кредити * Лични кредити * Кредити за дома * Финанси за автомобили * Търговски кредити * Инвестиционни заеми * Консолидиране на дългове * Бизнес планиране * Финансиране на търговското развитие * Имоти Ипотеки * Лоши кредитни кредити * Търговски заеми * Стартиране на заеми за оборотен капитал * Строителни кредити * Автомобилни кредити, * Хотелски кредити * Студентски заеми.

  Имате ли нужда от огромен капитал, за да започнете бизнес предложение или разширяване? Изгуби ли си надежда и мислиш, че няма изход и финансовите тежести все още продължават?
  Моля, не се колебайте да се свържете с нас за възможно бизнес сътрудничество Свържете се с нас по email: armstrongholdingsplc@gmail.com

  МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА ФИРМАТА:
  Колумбия Авеню
  Ланкастър,
  САЩ.
  ………………..
  Великобритания
  80 AN SEAN BHAILE.
  ИРЛАНДИЯ.
  …………
  ИТАЛИЯ
  МЕКСИКО

  С любезно внимание
  Господин Ръсел Джеф
  Управляващ директор.

 9. Здравейте Съмишленици,

  Бих искала да споделя опита си с кредитните услуги от Райфайзенбанк. Иска ми се да използвам определението липсата на толерантност, но тук става въпрос за много по-зловещ механизъм.
  Основният инструмент на Кредитора-Райфайзенбанк в ситуацията с моя кредит беше частният съдебен изпълнител, г-н Георги Дичев. „Пресирането“ приложено върху мен като клиент на Райфайзенбанк се изрази не само в запор на фирмени и лични банкови сметки, но и във възбрана върху единствения личен жилищен имот. Съвсем очевидно е, че този способ на блокиране финансовите движения във фирмата и в личен план ощетява тъкмо процеса на погасяване на кредита, предоставен от същата Райфайзенбанк /При сключването на договора банката не се удовлетвори с ипотеката на фирмения имот. Въпреки, че тя разполагаше с добър гарант – същия имот с устойчиво висока пазарна цена. Аз като управител на собствената си фирма бях принудена да се съглася и с условието за евентуално погасяване чрез лично имущество/.
  След седем годишно погасяване на кредита беше изплатена сума в размер съответсващ с получената от страна на банката сума по кредита. Междувременно, мотивирани от желанието да погасим изцяло кредита, вкючително големите лихви, такси за управление и т.н., обявихме имота за продан.
  С професионалната и психолигическа подкрепа от страна на адв. Светлозар Николов ние прозряхме за вече съществуващ съвместен механизъм между кредитора Райфайзенбанк, ЧСИ- Георги Дичев и конкретен кандидат – купувач, целящ отнемане на имота чрез възможно най-ниска цена при т.н. публична продан в абсолютно несъответствие с правата ми като кредитополучател.
  Зад привидно законовата публична продан, кристализира незаконният похват на съюза – Райфайзенбанк, ЧСИ и договорен купувач.
  Без помощта на Банкстоп, след продажба на имота, управляваната от мен фирма и аз щяхме да дължим неправомерно още средства по този кредит.

 10. Райфазенбанк е крадец и лъжец умира хората и казва поне в моя случай че не съм внасяла ако има такива хора като моя случай да се обединим и да обсъдим райфазенбанк казвам се Теодора Георгиева и ме потърсете в фейзбук

 11. За мен това е най некорекната банка и без знанието на своите клиенти ги дава на съд без знанието им а това е подсъдими за тях, хората получават писмо до срок да внесат изисканата само те я вкарват и после са осъдени за мен те са лъжци и измамници и крадци но ще стигна до телевизията ако трябва за да им кажа какви са и ще събера хора ощетени като мен

 12. Райфайзен може би е най-бюрократичната структура! По-голяма бюрокрация от комунизма. Две истории:
  1. Взех кредит от един банков клон. Преместих се след година- две в друг град и пожелах кредитното досие да върви с мен – по-коректно и навременно обслужване ще имам. Увериха ме, че офиса в новият град ще е обслужващ и няма да имам проблеми. падежа ми бе в средата на месеца, но вноските ги правех до 7-8 число. По едно време започнаха да ми звънят около 20 да ми казват, че до края ден два трябвало да отида в офиса и да подпиша разни документи. Направо ги резнах, че това няма как да стане. Ще чак до следващата вноска (имах възможност да ходя, но въпроса е принципен – защо да се разкарвам? Нали ги бях предупредил, че всичко за месеца трябва да ми се казва на вноската!). След третото позвъняване се вдигнах и в главният офис. Там поисках среща с изпълнителният директор. Той пък имал ЧРД (а стиснат и не искал да черпи, б.а.) и склоних на среща със заместника, отговарящ за работата с клиенти. Госпожата ми се яви със скъсани дънки с обяснението, че в петък било ден без униформа. Като е без униформа, като клошари ли да ходят? Някаво спортно-елегантно костюмче или екипче щеше да свърши работа! Някой хора не се съобразяват с общественото и служебното си положение! Та с въпросната заместничка има малко равнис, мирно и след три дни кредитното досие пристигна в желаният от мен офис. Преди това ми се обясняваше, че нямали практика да прехвърлят досиета и т.н. (закона и държавната нормативна уредба не забраняват това нещо. Фирмената политика не ме интересува!).
  2. Наскоро ми потрябва потребителски кредит. Отивам в клона (там ме знаят и се отнасят с уважение), взимам каквито документи е необходимо, за два-три дни ги събирам и ги пускам за разглеждане. След няколко дни ми се обаждат и ми обясняват, че трябвало да представя и по-стари договори за допълнителните си договори, за да са уверени, че има постоянство и устойчивост (обаждането е от моя офис). Само ги попитах кой има това изискване и им казах да изчакат. Вдигнах телефона и на госпожата заместничка. Пак равнис мирно и срокове за одобрения до обяд и парите в сметката до 16:00. между другото им обясних, че конкуренцията им ми е предложила подобен кредит с 500 лева по-скъп за 5 години, което по никакъв начин не ме затруднява и тежи. Разбира се, до назначеният час ми се обадиха, че процедурата е минала и мога да си взема парите.
  Изводи:
  1. Борбата с бюрокрацията става от горе на долу!
  2. Трябва да се четат законите и нормативната уредба и да се използва срещу бюрокрацията!
  3. Като искат нещо изчанчено, трябва са се иска обосновка и възоснова на кой нормативен документ го искат!
  4. Трябва яко дупе, та да бориш бюрокрацията!

  Подобен случай имах и с ЧЕЗ, когато трябваше да си открия нова партида. По техните срокове трябваше да минат поне 6 месеца до пускането на ток в парцела. Пуснаха го за три, но след равнис мирно. Иначе не става. Най-смешното бе накрая, като ми поискаха всички документи да им ги снимам и занеса. Направо им обясних, какво да правят с родителите си от нежният пол и си тръгнах.

 13. Интересувам се имам сметка в Райфаисенбанк Австрия но в нея няма никакви пари но ми начисляват лихви,вьпроса ми е може ли да я закрия от Бьлгария.

 14. Здравейте,
  имам нужда да споделя разочорованието си от Райфайзен банк. Тяхен клиент съм от години, работех на кораби и всички пари ми минаваха от там, винаги съм ги препоръчвала и съм водила всичките си приятели да си отварят сметки там. Баща ми също беше дългогодишен техен клиент. Той имаше кредитна карта към тях, която беше издадена в София, но след това предподписа договор в Несебър, където се преместихме да живееме. Към тази кредитна карта има застраховка живот към Unika. При подписването на договора никой от служителите не е сметнал за нужно да му обърне внимание за тази застраховка. Знаете как става дават ви договор вие подписвате на бързо и им вярвате( или поне в моето семейство така правехме). Баща ми почина скоро от сърдечен удар и ние случайно открихме договора. Отидохме в банката и там получихме невероятно грубо отношение от една служителка и колегата и тъй наречения Златко, който през цялото време дъвчеше дъвка, говореше на майка ми на „ТИ“, а пък и лятото многократно съм го виждала да работи с джапанки. Изключително не професионално обслужване, през цялото време се възмущаваше, защо сме отишли при него и ни караше да се чувстваме много зле и при положение, че точно сме загубили баща и съпруг. И в крайна сметка се оказва, че от 2007г, банката си удържа парите за застраховката, а пък сега е ясно че никой нищо няма да изплати. Изискват от нас куп документи, но нищо не се случва. Обидно ми е от отношението и от това, че са взимали парите на баща ми без дори да му обяснът, а ако му бяха казали той със сигурност е щял да си каже, че има сърдечни проблеми и въобще да не се прави тази застраховка.
  Съответно за кратко време най-добрата банка за мен се превърна в най – лошата банка.
  Райфайзен България е срам за Raiffeisen Bank International AG

 15. Zdraveite:) V stqda podavam za Visa Classic s opciq barza naprava na kartata.Vsi4ko mina ok v bankata,nikvi qdove.Pitam sled kolko vreme 6te mi e gotova,poneje e ekspresno:) Kazvat do 3 rabotni dni.Otivam dneska v bankata,poneje tazi sabota se raboti I kakvo da vidq:)))))))))Priemat me na gi6eto,kazvat si4ko e gotovo,az mnogo 6tastliva I 4akam momi4eto da mi donese kartata.Idva devoikata s kartata na koqto pi6e ELECTRON I ot tam az sam v 6ok.I ko stana sega sled 5 dena 6te si imam Classica.Samo 4e edno ne mi e qsno,kvi idioti rabotqt v pe4atnicata,4e da ne vidqt razlika mejdu Classic I Electron.Kato otida da si vzema kartata drugata sedmica,6te ima kresaci I 6te si iskam parite za barzata pora4ka I neudobstrvata,koito imam sega:/.Kartata mi be6e mega neobhodima,a te usraha si4ko:/

 16. razo4arovana sam ot tazi banka i ot slyjitelite v st zagora koito rabotqt tam

 17. здр. на всички порязани от банките,прочетох всички истории които са написани тук но ако ви разкажа моята много от тях ще бледнеят,тя е дълга но ще я посъкратя и се отнася за раифаизен банк чието лого по рекламите е когато си на върха те са твоята банка,но ако паднеш по надоло вече си техен.
  През август 2007г си подавам документит за ипотечен кредит на стоиност 135 000лв които трябваше да бъде изтеглен до месец декември 2007,като искам да отбележа че парите ми бяха спешни за разширяване на бизнес и имах оферти от няколко банки.извадих всички необходими документи като започнем от свидетелства за съдимост,задължения,скици и много други,В продължение на няколко месеца бях размотаван наляво и надясно че документите ми биле в софия за одобрение и все някои бил в отпуска или в болничен,през юни месец на 2008 г наи после документите ми се завърнаха от прослувутата екскурзия до софия и обратно,явно ги караха с камили,помислих си че наи сетне всичко е приключило. Да ама не.Оказа се че трябва да вадя всички документи на ново защото са биле изтекли,Както и да е,тръгвам отново по институции да вадя всички документи отначало,за близо две седмици успях да се справя и вече уверен в успеха си утивам в клона на банката,да ама не,като съм извадил документите че не дължа задължения за мен,фирмата ми и поръчителите ми докато извадя следващите първите изтекли защото важели само 1 ден или една седмица беше,всичко започва отначало с угуворката да минем на ипотека на 5 юли,сабирам всички документи наново и на 5 ти правим нотариално заверена сделка като очаквам да получа сумата в срок от една седмица мисля че беше,в същото време като съм сигурен в плащането си аз правя правя покупки на няколко автовоза с коли втора употреба като ги капарирам със сумата от 20 000 лв а останалата сума трябваше да заплатя до края на месеца като получа кредита,да ама не,сумата по кредита ми бе изплатена през месец септемри по незнаини за мен причини,имаше оправдания няма кои да разпише,чакаме одобрение за изтеглянето и прочие,сами се сещата че вече съм загубил капарото от 20 000лв за колите които съм запазил,както и да е, Наи накрая отпуснатата сума ми бе изплатена като тя вече не ми и трябваше защото сделката ми бе провалена и голяма част от парите загубени по вина на банката.Както и да е,помислих си,краи на каръщината вече започвам отначало и се надявам всичко да се изглади с тая банка.Да ама Не.Утивам през месец октомри да внеса вноската която им дължа за изтегления от мен кредит през месец септември и се оказва че аз им дъжа сумата от близо 5 000 лв просрочени задължения и кредита ми можел да стане предсрочно изискуем,На въпроса ми как мога да имам задължения когато кредита съм го теглил предния месец те ми отговориха че това биле задължения за периода 3 месеца назад,нервите ми неиздържаха повече и направо откачих,оказва се че когато подпишеш догор лихвите по него вече текат няма значение дали си получил сумата или не.Ами то трябвало да ги задържат още една година и изобщо да не ми го дават тоя кредит ами направо да си търсят парите които аз не съм получил с лихвите,ебати банките,ебаси ужаса,както и да е,преглътнах и това,взеха ми лихвите които аз не им дължа но по тяхния договор ги дължа,в продължение на няколко години успявах да си изплащам сумите навреме но и мен ме налегна кризата,занимавах се с доста деиности но затворих потщи всичко,случи се нещо неприятно в моята фирма и трябваше да усигуря парични средства за няколко месеца с които аз не разполагах,първия ми ход беше да поискам разсрочване на кредитите ми с по 1 год за да намалеят вноските ми.Всички банки се сагласиха и очаквах само одобрените на раифаизен. В продължение на 1 месец преструкторирах всички кредити но отговор от раифаизен няма.Изчаках още един месец и звъня да видя за какво става на въпрос тъи като отговор нямам и разбирам че кредита ми е направен предсрочно изискуем тъи като банката е решила че няма да мога да плащам без да бъда уведомен,сега съм със блокирани сметки и не плащам нито една банка благодарение на наи глупавата банка раифаизен,с две думи прекратих всякакъв бизнес,,,,,,,,,,,,,,,тази държава докато не озапти такива мърши ще потъне цялата икономика

 18. to si e maikata ebalo s tezi banki ama i politicite sa ni takiva kato evtini kurvi stoqt i ni6to ne pravqt

 19. Tolkova mnogo forumi se oformiha za reketa na razlichnite banki.Hayde da se obedinim v edno i zaedno pomislim kak da se preborqt tezi idioti koito si mislqt 4e sa BANKA.

 20. Хора здравейте,има ли спасение от пипалата на Райфайзен банк,имали институция която да ни защитава от тези рекетьори с бели якички

 21. И моят история не се различава от всички тези, които чета. За една година три пъти ми бе вдигната лихвата.Райфайзен банк извива ръце и нищо не можем да направим. И всичко опира до това, че на банките им се позволява да доят клиентите си като дойни крави, веднъж хванали се на хорото. Едностраннота промяна на договорните отношения по всяко време, когато си иска банката е дерибейство и пладнешки обир и няма нищо общо с нормалните договорни отношения. Договорът е договор тогава, когато има съгласие между двете страни и веднъж сключен се спазва и от двете страни, и а не когато една от страните диктува и променя условията по собственна прищявка

 22. Ха, ха, ха…..На Банката започват да й се случват странни неща. Финансист от Райфайзенбанк обрал собствената си банка и собствените си клиенти.
  Близо 800 000 лв. липсват от касата на благоевградския клон на Райфайзенбанк, намиращ се в сградата на МОЛ-а в центъра на града. Източници от банковия клон съобщиха, че вероятно се касае за източени банкови сметки в левове и валута на граждани. Говори се, че се издирва един от финансистите в Райфайзенбанк.
  ….Чудесни банкови кадри…Да не забравяме, че отново рибата се вмирисва от…главата.Крадци, чиста проба.

 23. Momchil i Venci dvamata si ebali mamata.Tezi pichove sa si nyakakva lovna,biznes a moje i gei drujinka.Edinia si lakira noktite ,a drugia chupi meki kitki i skliapa kato pichka.Edinia banker na godinata,a drugia puk biznesmen na godinata.Tezi ot Oksford shto ne vzemat da pitat rabotnicite ot Bella,kakvo mislyat za shefa si.

 24. 22.11 11:57 – Сагата за Вита Фуудс и Райфайзен
  Автор: svilengrad Категория: Регионални
  Прочетен: 233 Коментари: 17 Гласове: 2
  Последна промяна: 22.11 16:41

  Трима инвеститори са поискали засега да купят Вита Фуудс, стана ясно след протеста на служителите на свиленградското предприятие пред централата на Райфайзен банк в София. С лозунги “Райфайзен банк провежда политика, която води до безработица” и “Искаме да чуете нашия глас” работниците поставиха своите искания. „Сериозен инвеститор, който да запази работните места в Свиленград”, това беше категоричната позиция на местните, които останаха на улицата, след като банката влезе във владение на закъсалото предприятие за замразени банички.

  Прокуристът на кредитната институция Емануела Николова съобщи, че офертите на тримата кандидат-купувачи ще бъдат изпратени в централата във Виена, където ще се реши продажбата на Вита Фуудс. Възможно е банката да проведе и допълнителни разговори с инвеститорите, за да се увери в намеренията им да запазят предприятието функциониращо, но на този етап това не е сигурно.

  Въпреки това, безработните свиленградчани си тръгнаха от срещата с настоящия собственик на предприятието обнадеждени. Те очакват при предстоящата продажба „банката да не следва само финансовия си интерес, а ясно да покаже, че е социално отговорна компания”.

  Вита Фуудс използва инвестиционен кредит от Райфайзенбанк България ЕАД за строителството на модерна фабрика за замразени тестени изделия. След старта на производството за близо година компанията зае сериозен пазарен дял, а служителите й бяха около 200. В периода на трудности, фирмата поиска от банката кредитор разсрочване на плащанията по кредитите и нов заем. Банката отказа, а предприятието изпадна в свръхзадлъжнялост. Преди няколко седмици сградите и оборудването станаха собственост на Райфайзен банк и Райфайзен лизинг.
  Източник news.svilengrad24.info

  Кметът на Свиленград се изказа неподготвен, че „Райфайзен банк провежда политика, която води до безработица“ , това страшно много заприлича на едно друго изказване на местното БСП, че подкрепя работниците във Вита Фуудс, което беше порция излишен популизъм. Реалния виновник за безработицата е преекспонираната финансова криза и лошия мениджмънт от страна на братя Яневи. Логичния купувач за това фалирало предприятие е „Белла“ , тъй като само те могат да върнат към живота подобна компания с подобна дейност. Работниците от Вита Фуудс нямат никакъв глас в определянето на бъдещия собственик, тъй като едва ли имат потенциала да определят, кой ще ръководи най-добре, както и не трябва да забравят, че сега собственик е банката, а тя не им дължи нито обяснения, нито работни места. Ако трябва да се сърдят на някой, то това е предишният собственик, който не е защитил по никакъв начин интересите им.
  С години Вита Фуудс подбиваше пазара на Белла с цени и успя да вземе малък пазарен дял, но не и достатъчен за да се преборят с текущото състояние на пазара. В интерес на истината, свиленградската фирма е копирана като идея от Белла, но като всяка реплика и тази не успя да блесне с качество и успех.
  Драги ми „бачкатори“ от Вита Фуудс, не се дърпайте на Белла, няма да ви разпродадат машините и да ви затворят, никой няма да налее толкова пари и да предприеме подобни действия!

  Драмата е пълна…. всеки е специалист по всичко

 25. Българино, за „Твоята лична банка“ могат да се научат много неща на адрес http://vittafoods.bg/ .Чети, гледай и слушай…..

 26. Имах фирмена сметка там преди 5 години,за а си получавам майчинството.Но.Идва вчера писмо,че им дължа 230 лева за..месечни такси по поддръжка на сметката.Аз тази сметка съм я забравила вече-няма пари-няма сметка,те -230лв.Питам ги-е,кой седи и чака 5 години и иска пари за нещо,което уж е било?Попитах ги защо не са ми се обадили,когато са видели че няма пари вече в тази сметка,ами те не се обаждали,по договор така било,сметката си седи,докато не я закрия.Аз им казах,че такъв договор не съм подписвала,те-ами банката има право да променя договора без предизвестие.Веднага си закрих разплащателната сметка,исках документ ,който доказва закриването-ами,няма такава практика.Добре,тогава закривам и спестовната сметка-ами неможе днес(така и не разбрах защо)имало някакви петдесет стотинки ,които трябвало да ги изтегля в понеделник,ЕТО НЕКА СЕГА ДА МИ ОБЯСНИ НЯКОЙ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА???
  Предлагам да се направи нещо с тези мошеници.Незнам какво,но докато пишеме във форумите само нищо не правиме.Нека да назначиме формално някаква очна сбирка,да речем кафето в търговски център Герена ,за тези от София,на „тодорини Кукли „и „Ал.екзарх“ срещу пазара до стадион Герена,голямо е и има място за всички недоволни,идентификация може да служи ЖЪЛТАТА КАРТА,ценната жълта карта,поставена на масата небрежно например,или някоя брошура от райфайзен.Засега друго немога да измисля.Освен да видя колко кибрита се купуват с двеста лева,щото туба с бензин мога да взема за 30 лева,нали?

 27. в.Труд
  13.12.09
  Високите лихви съсипват хотелиерите

  Димитър Лефтеров участва в управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и е председател на варненската структура на организацията. Член е на ръководството на ВТК. Собственик е на новия петзвезден хотел „Димят“, който бе открит в разгара на кризата – през септември, и вече събра куп награди.
  Разговаряме с него за това как оцелява браншът в екстремните финансови условия, кой и защо фалира, за рекламата и антирекламата на туризма, за бъдещето на курортите ни.

  – Г-н Лефтеров, вие успяхте за пуснете в експлоатация новия петзвезден хотел „Димят“ във Варна в разгара на кризата. Как се създава качествен продукт в такива икономически условия?
  – Открихме хотела на 10 септември в една наистина тежка ситуация. Започнахме изграждането му преди около 2 г. с помощта на банков кредит от 9,8 млн. евро. Виждате резултата – 14-етажна луксозна сграда, която вече обра множество награди – „Златен отвес“ от Камарата на строителите във Варна, „Сграда на Варна“ – от Съюза на архитектите в морската столица. Спечелихме и приза „Градски петзвезден хотел“ на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Номинирани сме за „Сграда на годината“, приз очакваме и от Балканската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите , т.е. „Димят“ може да бъде обявен за най-добрия хотел на Балканите. Това обаче е само едната страна на нещата, защото зад тези високи оценки, дадени от различни браншове на местно и национално ниво, се крие тежка борба с банките. Трудностите, пред които сме изправени, са много притеснителни – свързани са преди всичко с високите лихви, които трезорите рязко вдигнаха – без обяснение и мотивация.

  – Не успявате да погасявате задълженията си?
  – До момента сме изрядни кредитополучатели и от трезора отчитат този факт, но какво от това – тежките условия остават. Лихвите скочиха от 8,5 на 12,5%, което означава, че месечните ни вноски стигнаха 100 000 евро. Трудно е да се справим с това. Водим преговори с банката, но ако не се стигне до предоговаряне, нещата ще станат много сериозни. Смятам, че по-разумно е трезорът да си прибере парите, без да гони високи печалби, защото непосилните лихви ни създават голямо напрежение и затруднение при разплащането с фирмите подизпълнители, блокира се работата за довършване на скайбара, СПА центъра в хотела. В момента добре вървят продажбите на бизнес офиси в сградата, но парите от тях стоят блокирани в трезора и ние не можем да извършваме плащания. Казват ни: „Това не са ваши пари.“ Но нали с тях ще реализираме новите обекти в хотела, ще има приходи и ще си изплащаме кредита?

 28. Райфайзенбанк е една от най-лъжливите банки на кредитния пазар. Дори лелките в ДСК са за предпочитане през йезуитите от австрийската уж Райфайзенбанк.

 29. Ето, че отново се реших да пиша по темата за банките и по специално за Райфайзен банк. Искам да изкажа публично какво се случи с мен при последните ми контакти с нея.

  Както е известно преди известно време направих неуспешен опит за закупуване на апартамент с кредити от различни банки. Една от тях беше и Райфайзен банк. За тези, които не са чели до сега моят блог ще кажа само на кратко, че през месец септември се опитах да купя апартамент с кредит. При сключването на предварителния договор имах за съжаление само устни уверения на служител на Raiffeisen bank, че ще ми бъде отпуснат кредит. Сключихме предварителен договор и дадохме капаро от 6200 евро. Предварителния договор беше само между мен и продавача, като нито Райфайзен банки, нито някоя друга банка бяха страни по договора. Тогава никога не сме предполагали, че ще стане криза, че банката няма да ни отусне кредит и че можем да изгорим с това капаро. Изглупихме и че не поканихме адвокат да прочете предварителния договор за да имаме по-голяма сигурност. Както и да е – това е вече минало и нищо не може да се върне.

  Изтекоха всички срокове. Нито една банка не ни отпусна кредит или по-точно не ни отпусна желаната сума. Отказахме се от апартамента, като се уговорихме с продавача евентуално да върне часто от капарото, когато продаде апартамента. От тогава до сега вече минаха 4 месеца. Въпреки нашата уговорка реших да се допитам до адвокат за да разбера какви са ни шансовете при едно бъдещо дело. Избрах най-добрия с многогодишен опит точно в тази област. Той прочете внимателно предварителния договор и каза, че имаме шанс ако имаме бележки от банките, че са ни отпуснали кредит по-малък от искания. В договора пише, че апартамента ще бъде купен със средства от кредит отпуснат от банка. Реших – без да имам каквито и да са намерения да се съдим да осигуря тези бележки за моя сигурност.

  Прозвъних на всички банки, в които подадох документи за кредити. Всички казаха, че до момента не са издавали такива документи, но ще измислят някакъв по мое желание. Странно ми е защо никога до сега не са издавали такъв документ, като според мен би трябвало всеки да си иска такъв. Някак си не приемам, че при кандидатсване за кредит и заплащането на огромни комисионни – банката ще се обади по телефона и без да е задължена да се обоснове просто ще каже, че кредита не е разрешен. Смятам, че трябва да са задължени да издават документ, че е кандидатсвано при тях за кредит и е взето някакво решение – независимо какво е то.

  Както казах всички банки не отказаха да ми направят такива бележки, но тук няма да описвам премеждията си при тях, а само в Райфайзен банк. Обадих се по телефона на нашия кредитен консултант. Още по телефона ни каза, че не са издавали такъв документ до сега, но цената била 70 лв. Стана ми странно – как една страничка документ може да струва толкова. Реших да открия официалната тарифа на банката, която по закон трябва да е публична. Отворих сайта на Raiffeisen bank, намерих ценовата листа, но никъде не видях казаната ми цена. Обадих се отново възмутен. Консултанта ми каза, че тарифата била променена същия ден и вероятно новата не била обновена в сайта. Каза, че ще провери и ще ми се обади. След малко се обажда и ми каза, че цената е 20 лв. Вероятно ако не се бях поинтересувал щяха да ми вземат 70 лв. Съгласявам се с цената и се уговарям вечерта да отида да взема бележката. Вечерта отивайки в имотния център на Райфайзен банк се оказа, че трябвало да се подаде молба за тази бележка и евентуално ако молбата бъдела уважена от управителя щели да ми издадът такава бележка. Написвам си молбата в свободен текст и я оставям на консултанта. От тук нататък започват и странностите в банката. На времето като съм си подавал документите в банката не съм бил платил някаква такса от 20 лв. Хм Възмущавам се. Имам квитанции от всички банки за всички платени от мен такси и комисионни. Спомням си, че не 20 ами съм платил 75 лв. Казвам им, че няма да платя тази сума. Те обаче извадиха нов бисер. Не съм си бил платил оценката на жилището изготвено от Райфайзен банк. Ха. Та ние не сме изготвяли оценка на жилището тъй като то е ипотекирано в банката и там имаше актуална оценка на продавача, която не беше минало и месец. Да – обаче онази оценка била на продавача. Освен той е трябвало и ние да я платим. Пълни глупости. Как един документ ще го плащаме и двамата. Никога няма да го платя. Не могат и да ме хванат да го платя по никакъв начин. Питам ги защо като им дължа някакви пари не ме търсят да им ги дам, а чакат да им отида на място при тях. Питам ги и как ми разгледаха документите, като не съм си бил платил всички такси? Не получавам адекватен отговор. Или може би отговора се крие по-надолу.

  Другата странност, която чух и която не мога да си обясня е, че кредита не бил входиран в банката, което ме навежда на мисълта, че банката просто събира балъци, като мен кандидати за кредит и още в самото начало е ясно, че няма да им отпусне кредит, но ги залъгва 2-3 седмици само и само да им вземе таксите за обработка на документи. Това със сигурност ще се изясни ако имам бъдещи проблеми с Райфайзен банк.

  Никога повече няма да ползвам услугите на Райфайзен банк. Има и други банки далеч по коректни от Райфайзен.

 30. Не мога да се отърва от грижи и прибавящата се лихва всеки месец, а Полицията не прави нищо за да ми отговори до къде е разгледана жалбата ми по измама от Райфайзен, Офис Енергийна ефективност и три от четирите фирми по „Проект за Енергийна Ефективност“. Написах и до медиите, но – глас в пустиня…

  ИЗМАМАТА КАТО ФОРМА НА ЖИВОТ, УПРАВЛЕНИЕ, ОЦЕЛЯВАНЕ

  Като „потребител“ на кредит по Енергийна ефективност 2006 година бях измамен от трите страни участващи в оформянето на документите по Кредит „Енергийна Ефективност“ – Банка Райфайзен България, Офис за Енергийна Ефективност и три от фирмите изразяващо се в следните действия:
  Първоначално – /трудно за доказване/ бях принуден да давам пари и да имам за това фактури до края на годината, което бе „уточнено за изпълнено“ с израза: „Спирам да плащам до тук – достатъчно“. За схемата на изнудване не смятам, че е мястото тук да развивам пълното обвързване между институции, ведомства и Банки в България.
  По Кредит Енергийна Ефективност се получи така, че много умело бях вкаран в една явно отработена схема за действие и измамно присвояване на „пари за нищо“.
  Проучвайки как стоят условията за вземане на кредит от Банките и как той да бъде усвоен рационално в краткия срок след разрешаване и т.н. – цялата процедура се оказа, че с избраната от мен Банка Райфайзен България – не всички фирми работят, което по-късно се оказа, че „не е проблем“. Лутането в което се вкарва човек с ангажимента да се заеме с Кредит по Енергийна Ефективност да поправя дома си /станало вече задължително условие от тази година – саниране…/ е част от „играта“ за да се отвлече вниманието. По този начин се пропускат дребни моменти, които по-късно се оказват важен елемент за изцеждането на още средства от „жертвата“.
  Договарянето на условията с фирмите по кредита /материали, количества, точните изисквания и детайли/ и достигането на момента да се получи „Проформа Фактура“ – необходима за оформяне на груби сметки за Банката и условията за сумата са едни от важните за всички страни елементи. Последващ етап е изпълняването в Банката с тези документи да бъде разрешен /в кратък срок/ необходимият кредитен ресурс. До тук документите са подписвани само от Фирмата/-ите участващи по планираните ремонти и трябва да се вземе в предвид много точното предварително договаряне, пресмятане, попълване и оформяне на окончателен вид на „Проформа Фактура/-ите“ за представяне в Банката за искане на Кредит.
  Банката – веднъж разгледала документите – има известен срок за обмисляне и отпускането на кредита – до времето да бъдат попълнени и подписани всички документи и уговорени окончателните условия.
  При мен се получиха „малко странни“ разминавания в моментите по разговорите с фирмите и след това с Банка Райфайзен България, което ме накара да преосмисля решението си за вземане на Кредита и да реша да оставя за по-късен период и да правя нови разговори с фирми и „Проформа Фактури“. За жалост от Банката ми бе казано в момента, в който подписах документите и ВЕДНАГА – минута-две след това преосмислил действия и факти по документите да искам да се откажа на момента – „Това е невъзможно на този етап – вече сте подписали договора!“ въпреки моето изрично желание и искане да прекратим договора, който все още не бе подписан от ръководството на Банка Райфайзен България. Дори шефа на отдела, който трябваше да подпише документите не бе в София тогава и се наложи да изчакам. Прекратяване не ми бе разрешено – документите останаха в служителката от банката. По-късно в обикалянето по фирмите /след порядъчно закъснение за подписване на документите/ и получил копие от договора – се оказаха още проблеми със самите фирми.
  Едната фирма за дограма „ПРОФИЛКО“ се „установи“, че „не сме договаряли“ /всичко това е устна договорка без да имате по разбивка какво участва в дограмата/ и трябва „да се промени сумата или да се направи компромис“ – без двойно отварящи механизми и други „дребни“ детайли „неразчетени“ в разговорите и разчетите за сумите. Аз не можех да променям сумите или да искам от банката повече пари. Намерих друга фирма със същият продукт дограма /има психологически елемент и от страна на Банката – не може да се сменят така фирмите и продукта…цената е вече разчетена/. След като едната фирма бе „заменена“ с друга се оказа, че през времето – докато се договаряме, изготвят документи и те бъдат представени на Банката – цената на продукта „дограма“ за моя модел е „скочила“ на два пъти. Преоценката и смяната на материала се забави съответно и това костваше ново размотаване и „разконцентриране“. Като краен резултат се промени на по-евтин материал и в границите на цената от първата фирма. По монтажа нямаше проблем.
  Втората фирма за дограма казаха, че „не сме слагали в проекта“ елементи, за които бе ясно и категорично уговорено /поради наличието на простор на това място/ да се изгради с този елемент. Последващото „допълнение“ за увеличаване на цената бе в това, че „друга колежка е разговаряла“ с мен и не се знаело какво сме договаряли от следващата… Оказа се, че договореното 5 лв. на квадратен метър за демонтажа на дървена – съществуваща дограма се променя /от 30-35 лв. става на допълнителни около 200 лева демонтаж/. При изпълнението от същата фирма ТРИПЛАСТ се получи проблем с демонтажа, който въпреки изнудването за допълнителна сума – която заплатих не от кредита – бе повредена носещата част на балкона, което извършено от млади – обучаващ се и друг не особено опитен служител – даде дефект с който отново ми се създадоха проблеми.
  Третата фирма – за климатик се отметна от условията посочени в сайта /…,а сайта бе сменен/ и голямата цена се оказа измамна за климатика, който бях избрал. При смяната на фирмата с друга – бях запитан колко пари са ми предвидени одобрени от банката и това бе определено от втора фирма за „крайната сума“ за същата марка климатик и монтажа му. Напасването и монтажа на климатика също не бяха извършени добре, както и в последствие се оказа, че има едно вибриране в студено време по корпуса на блока – ненормално за работата на климатика /консултирано с други фирми за всеки случай, но не носещи гаранция за монтажа – само консултанти/. Не бе извършена корекция.
  Фирмата за топлоизолация с НЕОПОР – експандиран полистирол (EPS) направи „Проформа Фактура“ с всички елементи и материали до завършена „топлоизолационна облицовка“ и всичко това бе отразено в специален на фирмата формуляр, вместо в мойте – изтеглени от страницата на Енергийна Ефективност формуляри (последен вариант). Бяха изготвени два варианта проформа фактури – един със 7 /седем/ сантиметра дебелина и друг с 6 /шест/ сантиметра. Уговорката и разчетите бяха правени за материали – показани ми в офиса на фирмата и обяснени като силиконови специални замазки и шпакловки и оригинален материал – 2 метра на 60 сантиметра размер на изолацията – оригинална немска на BASF. Уговорката беше – ако се окаже, че с по-дебелия но по-евтин материал не се удовлетворяват изискванията на фирмата за климатика /поради зависимост на конзолата за външно климатично тяло и дебелината на изолацията, както и условията на Банката/ – ще се изпрати веднага другата оферта – абсолютно идентична, но с по-тънък материал. Бе одобрено първото решение. При изпълнението на монтажа от фирмата се получиха „усложнения в датите и часовете по монтажа“ и това, че исках да присъствам лично, поради налагащи се действия от пространството на моето жилище, където имах две кучета и бе проблем без моето присъствие. При монтажа се оказа, че материала не е този въз основа на който бях взел решение да избера фирма Графити НЕОПОР. Заменката на материала с български – 1 метър на 50 сантиметра /вместо оригиналния продукт НЕОПОР – 2 метра на 60 сантиметра и с логото на фирмата в Германия/. Дюбелите за стената се оказаха без пирони /по-евтини/, както и замазката като краен продук за покритие се оказа Денел, вместо на силиконова основа… Пълна промяна и проблеми с монтажа, както и липсата на грунд – нанесен върху замазката в последствие и част от него излят върху климатика и ролетната щора за да повреди материала – алуминий.
  Направените жалби към Комитет за защита на Потребителите не доведоха до особена промяна в състоянията на донякъде „поправените зле извършени услуги“.

  Проверката в Офис за Енергийна Ефективност – преди да поискам от Банка Райфайзен копия от документите (преди започване реализацията на проекта)- показа, че документите ми бяха изчезнали и като файл в компютъра им, и като принтирани материали за които служителката бе сигурна, че е класирала в определена тавичка в Офиса (по това време в Автогара София).
  Проблемите с неописване по детайли на дограма, точно наименование на материалите – за дограма и изолация се явиха източник на „неупоменати“ елементи, както и възможността за подмяна на документите /Проформа Фактури/ – по-късно дадени копия от Банка Райфайзен, но с променен вид и липсващи елементи от първоначалния вид в който ги бях предал. Грешката да не си направя копия преди предаването бе предвидливо обмислена в „бързането“ от страна на Банка Райфайзен за да се вместя в срока и да се започне бързо изпълняването на проекта.

  Сега вече – задължителната мярка за саниране е още по-голям фактор за това да бъдат подложени повече хора на корупцията и измамите на които бях подложен 2006г.
  Като потвърждение идва и демонстративното поведение от Началника на Трето Районно Управление на МВР (вече доказало се с корупцията и измамите) – нежеланието да се даде информация до къде е разследването и изобщо разговор с началника. Вместо това: „Ще чакате да получите решение от Съда, където е препратена преписката вече…“.

 31. 2007 izteglih firmen kredit 30000 lv. ot klona na bul.balgarija okaza se che inspektorkata i shefkata na klona rabotjat s ,,momcheta,,ne sam podaval nikakvi dokumenti za kredit nito pak sam vijdal inspektorkata ,,momchetata,,ne mi razreshavaha da hodja v klona da si podam dokumentite sled izvestno vreme mi se obadiha da hodja da podpisha dogovora togava vidjah za parvi pat inspektorkata dogovora se podpisa na kraka v foaeto na klona sled koeto edno ot momchetata doide s men do kasata a drugite stojaha ot van pred vhoda vzeha mi 50%komisionna hodih da se oplakvam……sled 1 mesec vaprosnite dami bjaha uvolneni v mumenta se vodi dosadebno proizvodstvo sreshtu tjah vikaha me njakolko pati za razpit kato svidetel i potarpevsh.ot doznatela razbrah che ima mnogo takiva kato men koito sa izmameni po tozi nachin.vapreki che se vodi doznanie i te shte badat sadeni za izmami v bankata ,bankata me osadi men za55000lv.molbata mi e ako njakoi kato men potarpevsh ot tezi slujitelki prochete da pishe

 32. Тази банка отпускаше масово кредити на всеки, който си поиска! Рекламираха даже, че не ги интересува дохода! Те са мошеници, всичките им инспектори и шефове на клонове получаваха процент от отпуснатия кредит. Те са виновни и трябва да лежат в затвора! Аз имам информация за това как са си получавали парички, а път ние да връщаме! Големи сме наивници, че им се доверихме! Колко пъти още ще ни вдигате лихвите?!? Не мога да ви понасям……….

 33. Ето малко подробности. Имам Ипотечен кредит с застраховка Живот за сметка на банката, теглен през 2005. 2007 имам още един потребителски който е отново е обвързан с ипотека, след като имам вече един кредит там. Но кредита който от 2007 пак си има застраховка Живот, но съм я платила на “ УНИКА“ с тях работи Райфайзен и съм платила цялата сума в брой предварително. Та като разбрах за глобата, веднаха се обадих на Уника и проверих застраховката за кредита от 2007 е валидна. Но когато се обадих на кредитната ми инспекторка, и я попитах за застраховка която е направяна с ипотечния кредит тя каза да се обадя на Райфайзен брокер в София. Това и сторих. Та се оказа че базата данни показва, че имам застраховка за кредита от 2007 , а този от 2005, първия , ипотечен няма. Били я отменили. Попитах най-учтиво това означава ли, че ако нещо се случис мен ипотечния кредит няма покритие и застраховка. Отговора беше,: ами няма такава застраховка вече. Тогава спокойно казах, че аз ще спра да плащам кредита, след като банката без право нарушава точки по договора които тя самата е предлагала и подписала. След като аз подписах точката че при промяна на лихвата си нося последствия, те са подписали, че ми правят застраховка Живот за целия срок за сметка на банката. А аз правя всяка година застраховка имот. Госпожата много се притесни, опита се да ме помоли пак да звънна на моята кредитна, но аз изречно казах, че очаквам без аз да звъня да ми се даде отговор за застаровката и да ми се изпрати полицата, в противен случай считам договора от страната на банката за нарушен. Обадиха се в същия ден, и ми казаха че до няколко дена ще имам отговор. Ако нямам застраховка от 2006 година ще ги осъдя за материална заплаха от фалит на семейството ми. От лъжлива точка в договора. И за нанесените ми притеснения.

 34. И какво следва от това?!? Надежда, обяснете повече, моля!

 35. Глобиха Райфайзенбанк България с 5.6 млн. лв
  Това е новината. Имам кредит от 2005 и звъннах да разбера дали застраховката важи. Да знаете всички които имат ипотечен кредит от 2004-2007, че ако се случи нещо нямате застраховка. Което вече значи, че освен че е засегнала конкуренция, е оставила тия големи кредити без застраховки.
  Да видим какво ще стане. Който е теглил тогава да провери за информация, но се опасявам, че и вие сте като мен.

 36. здравейте мога да ви кажа само едно ние не сме животни .много искам да покажеме действия за това нека да докажеме че сме Х О Р А никой неможе да ни използва защото сме добри така ли трябва да живеем дори по зле от кучета та те имат повече права от нас самите приехме живот пълен с страх приехме живот пълен с срам ако сами в себеси не намери сили да разберем че имаме право да живеем като живи човешки същества нека да вземем последни сили от изморената си душа и да прекратим това което правият с нас защото ние сме живи

 37. вижте има един номер с които банката е пре*****та страна обаждат се и плашат защото ако ви съдят губят ,как става това ,много просто ,спирате да плащате изключвате си тел. и изхварляте писмата които ви пращат в един момент няма на къде завеждат изпалнително дело то се влачи няколко месеца пращат ви писмо че ще ви посети съдия изпълнител ,вие естествено не сте длъжни да сте си у вас ,търсят доход до 30%,ъада ви съди да заплатите на банката това което е до момента ,не бъдещите лихви ,разбира се това е ако нямате поръчител или ипотека и помнете съди ви административен съд не гражданско дело ,ако си вадите свидетелство там пише неосъждан и не може да ви вкарат в затвора ,колкото до мутрите ако доидат банката дали може да ви се изплати ?????

 38. Не мога да разбера защо всички вие си мислите че само Райфайзен си прави такива схеми!Нима другите банки не вдигнаха лихвите по кредитите?Нима другите банки не пуснаха вашите жилища на публичен търг?В Европа бутнаха лихвения процент,да!Но това е България!Не забравяйте,политиката е друга!
  Взимахте кредити като за световно и банката беше много хубава като ви отпусна парите!А защо не помислихте как ще ги връщате тези пари?Не прочетохте ли договора,който подписахте?Всяка банка упоменава в него,че има право да вдигне лихвения си процент!Не съм клиент на тази банка,нито на някоя друга.Просто защото не искам да се обвързвам с такива институции,това е банка,тя трябва да печели за да ви дава после!

 39. Здравейте, хора!Говори вашият вожд,най-голямият измамник -аз съм най-големият патколапач -шефът на Райшайзенбанк.
  Приветствам Ви с това ,че сте мой роби-длъжници.Аз съм гаден кърлеж и ще ви изпия кръвта,ще ви взема главите и ще го начукам на жените ви.Вие сте барбароци и ще ти пръднете на пишката!АЗ СЪМ НАЙ-ГОЛЕМИЯ И ВЕЛИКИЯ ТИП!МОЯ ТЪПКАЧ Е НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ РЯЗАН ПИСКЮЛ В БЪЛГАРИЯ!
  АКО СТЕ МАЛОУМНИ – МИ ПЛАЩАЙТЕ ВНОСКИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ СИ!
  на ваше място ,преди да сте закъсали и подписали тъпите декларации за рав банката – си прехвърлете имуществото.
  на тези с кредити без обезпечение-не ви искам парите -аз съм великодушен и мога да си го позволя
  ХОРА НЕ СИ ВРЪЩАЙТЕ ПАРИТЕ НА НИТО ЕДНА БАНКА!!!
  СТРАХЪТ И ВИСОКОТО КРЪВНО -ЩЕ ВИ ПОГУБЯТ!!!

 40. Тези ми вдигнаха лихвата едностранно точно януари,когато ми намалиха заплатата на полувина.После ме заплашваха,че като ме осъдят ще ми се „опропасти живота и какво ще правя после аз“,накрая искаха да им внеса три вноски накуп – 260 лв.,при положение,че аз получавах 115 лв. за целия месец(имам документ за това).Незнам,това банка ли е банда от психари ?

 41. da vi kaja miri6e mi na 96-97 godina ,ne samo РАЙФАЙЗЕН a po4ti vsi4ki koito si misleha 4e 6te vzemat carvulite na bosiq gi 4akat golemi nepriqtnosti tazi godina 6te q spasqt ,no sledva6tata opredeleno 6te e interesna ,da im pojelaem na dobar pat kam falita

 42. РАЙФАЙЗЕН ШУМЕН КЛОН 2- НЯМАМ ДУМИ ДА ИЗРАЗЯ ЩО ЗА МАЛОУМНИ ХОРА РАБОТЯТ ТАМ! ПЪЛНИ АМАТЬОРИ И ЛЪЖЦИ! НИКОГА НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ УСЛУГИТЕ НА РББ, КЪДЕТО И ДА СА! ОБИРДЖИИ! ЦЕЛИЯТ ИМ ПЕРСОНАЛ ОТ ПИШМАН УПРАВИТЕЛЯ ДО ОХРАНАТА ТРЯБВА ДА РОВЯТ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУКА И ДА ПРОСЯТ ПАРИ ЗА КОРИЧКА ХЛЯБ!

 43. Не съм чул нито една банка да се е изтеглила от Украйна или от която и да е от бившите соцстрани. Какво остава за България, където сравнително по-добре се справяме с кризата, в сравнение с други страни от региона.

 44. спокойно, банката потъва ще се изтегли от БГ затънала е с 230 милиарда в Украина , а там валутата се срина и затова се опитват да я спасят като изтеглят всичко върнато в майката Австрия!

 45. Какво точно не си разбрал,приятелю Симо?Дребно, заяждащо се, човече…

 46. Всички методи които използва Райфайзен са идентични с пирамидите от близкото минало.Най некоректна от некоректните банки.Инициатор е за създаването на картелни споразумения на междубанковия пазар за което ще потърся отговорност.В момента на сключване на договора за кредит,започва да боксува бизнеса по ред причини.Въпреки че, фирмените кредити се обезпечават с ипотеки,задължението се дублира двоино и чрез запис на заповед.При предсрочна изискуемос на кредита искат парите и от договора закредит и от записа на заповед.Юридическата защита в много случай е непосилна за кредитополучателя,защото възраженията с/у сумите са процент от материалният интерес.На практика за да се защитаваш от тези банкови престъпници е доста скъпо за повечето клиенти изпаднали в тази ситуация.Няма лигитимна държавна такса за каквото и да е възражение/тя се определя от съда/ друго обирджииство.С една дума започваш да дължиш на банка,съдебните такси,адвокатски хонорари,таксите на съдия изпълнителя,адвокатското възнаграждение на юристите на банката.Т.е.съда те взема на автопилот и ти показват ,как се доунищожава частен бизнес.

 47. Това е банка мародер за собствените си клиенти.Техните неадекватни действия са в ущърб за клиента.В русенския клон на Райфайзенбанк си позволяват документални измами/подписват запис на заповед/ без реален подпис на кредитополучателя.И тези всички безобразия стават с участието на регионалният директор на клона г-н Валери Джамбазов.Той и други служители на банката ще бъдат проверени от OLAV.Как тези нещастни хорица недоумяват,че за своите началници от Австрия представляват само едни субекти /име и ЕГН/Тези хора са се превърнали в осверипели палачи за своите съграждани респ.клиенти.Хора събудете се и подкрепете всички инициативи организирани от Асоциацията на българския бизнес за да получите по достойни условия.Не се страхувайте от тяхното безобразно отношение и психологически тормоз.

 48. Райфайзен трябва да разберат, че не е правлино да начисляват наказателна лихва върху целия остатък на кредита. Когато се забавяме Райфайзен трябва да начисляват и без това твърде високите си наказателни лихви само върху частта от вноската, която не си успял да внесеш. Всяко друго решение е против техните клиенти и ще бъде наказано. По добре е да го отмените уважаеми Райфайзен банка, иначе ви очакват много проблеми от народа в съда и извън него! Никой не може да се подиграва с народа!

 49. Хайде на действия тогава:
  1. Със сегашната неправилна политика(тип ‘без глътка въздух’ и измислено ‘преструктуриране’, което буди смях), банките ни изцеждат, защото познават масовата неспособност и нежелание (овчо, ганьово) на клиентите да си търсят правата!
  Добре, всички ние които сега ‘ревем’, че сме се подписали на едни хартии, дори и след като сме чели малките букви, но имахме ли избор дори след като ги бяхме прочели?!
  Имаме следния избор:
  1. Да задаваме постоянно въпроси защо едно нещо се прави така, а не иначе. Питате докато получите компетентен отговор.
  Банките имат компютърна система, която знае всичко!!!
  Няма ‘май’, ‘мисля’, ‘според мен’ – има тук и в толкова часа!
  2. Търсете хората с които имате подписан договор (това не е тъпата кредитна инспекторка), а местния шериф на клона.
  3. Ако имате точно определена банкова сметка за кредита ви, дръжте я на баланс 1 лев, а не 20 лв. !!!Никой не може да ви накара да държите 20лв!!! Казвате,че нямате пари!!!
  4. Активирайте си онлайн наблюдение и внасяйте точния минус на самия падеж плюс 1-2 лв за месечната такса! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА 2 МИЛИОНА ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ СЪС ‘ЗАСПАЛИ’ 20-2000 лв.(тук умножавайте) по Т.НАР. ИМ СПЕСТОВНИ ВЛОГОВЕ – ТОВА СА ОТ 40 млн.лв до милиарди
  5. Не им оставяйте парите си 2-3-10 дни напред за да работят с тях! Вижте колко са нагли и как калкулират дори почивните дни през които вие бихте могли да внесете парите (оправданието е неработен ден – но лихвата си работи денонощно)
  6. Разбийте си депозитите защото те се изплащат с т.нар. ‘проста лихва’, а всички кредити са в ‘сложна лихва’ . 7.Образовайте се малко в областта финанси и правата ви пред банката!!
  8. Не се лъжете по депозитните промоции, защото на вашите изплатени 100 лв лихва, някой е платил поне 400 кървави лева обратна лихва!
  9. Ние ‘ревем’, но не всички от нас си купиха нови коли и плазми, ние искахме да завъртим работен цикъл и го въртим все още с невероятна висока цена, докато лошите кредити на плазмаджиите се разпределят върху добрите кредити (банковата система никога не губи, помнете!!!) И имат наглостта да запишат загубите си на наш гръб, а на колко цигани раздадоха стоков кредит и те още на паркинга на магазините продаваха стоката на половин цена!! Още тогава знаеха, че няма какво да им се случи – то ще се ‘случи’ на вашия кредит, защото вие още плащате и значи може да ви бъде сложен още някой лев заради някой циганин;
  10. Витаят слухове за нестабилност (която е изкуствена, естествено) и съществува вероятността депозитите на хората да изгърмят!
  11. Наистина има над 11 млрд лева на депозити с които хората чакат сриването на имотите и закупуването на невероятно изгодните жилища, но какво ще се случи при активиране на тегления по случай закупуване на невероятните имоти???? Тези пари ги нямаааа, няма ги!! А ако тръгнат да изтеглят каквото е останало, тогава вашите/нашите кредити май ще стават предсрочно изискуеми, настава паника, ние преподписваме за още по дълъг период, слага ни се още 100 бона лихва и така следващите 300 г плащаме лиха без да стигаме да главница!

  ХОРА, МИСЛЕТЕ….или давайте да мислим заедно!!
  Мислете някакъв банков флашмоб!!!
  Идеята ‘112’ е добра защото е нещо все пак, което е в пъти повече от нищо!?
  За да тържествува зЛото е достатъчно Доброто да не прави нищо (така както повечето от нас си пасуват)

 50. Късно прочитам за този проект,но напълно го подкрепям и аз!Имам ипотечен кредит…
  Оставям скайп,за да се координираме по-точно и да се разберем как да стане: gencho_rachev .
  Освен това,не е лошо да се пусне и по-други теми,за други банки,както и в други форуми,за да има по-широка гласност!?!

 51. Напълно подкрепям проект 112!!! Аз доста права съм си догонил в тази банка, само че крещя като овчар и искам началниците с които имам подписан договор и въобще не се занимавам с малоумните кредитни инспектори, които не знаят елементарни неща и какво значи кредит с намаляващи вноски!!! Това не им пречи да вдигат лихвения процент обаче и да се оправдават със стойността на банковия ресурс (СБР). Действията на колегите от Русе със заплахата за изтегляне на депозирани средства е правилна!!! Те работят с нашите пари и ние не трябва да им се „навеждаме“ и да се страхуваме, банките нямат полза от имотите ни, защото те са банки и искат кеш, а не имотни агенции! Така че смело четете договорите си и ‘бой’!

 52. ВАЖНО!!! МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ!!!
  Предлагам да се организираме и в определен широко афиширан ден всеки от нас да отиде и според възможностите и желанието си да внесе или да изтегли от сметка в Райфайзен точната сума от 1,12 лева. Това ще е символичен протест, който ще покаже на банките броя на недоволните им клиенти. Те естествено няма да обявят резултатите, но ние ще предупредим банките майки, медиите и правителството за този протест и за техните управници няма да е проблем да видят в дневните баланси, че на еди коя си дата, има еди колко си транзакции по 1,12лв. (символиката е от Европейския спешен телефон за помощ 112). Освен това ще създадем допълнителен трафик от хора в салоните им и това ще им попречи ефективно да си правят бизнеса.
  Това ще е само началото, следващата стъпка следва да бъде организираното внасяне и последващо (след седмица) теглене на депозити от тази банка. По този начин нашите депозити ще бъдат „употребени“ от банката (изнесени в чужбина) и груповото им изтегляне ще доведе до платежна криза и липса на кеш. Така ако се обединим достатъчно хора можем банка по банка да ги вкараме в криза за да могат най-накрая и те да усетят ефектите на глобалната икономическа криза, защото досега само обират плодовете от нея по най-безкрупулния начин…
  Ако има и други хора които споделят идеята ми за демократичен, рационален и елегантен начин за протест, нека да споделят в този сайт. Само ако се съберем много хора можем да ги стреснем.

 53. Райфайзен усилено работят срещу интересите на клиентите си и в момента когато кризата отмине и хората имат разумни алтернативи ще усетят огромния отлив от клиенти и вълни от рефинансиране. Тогава ще имат кеш, но никой няма да иска да им го вземе под формата на кредит. Така ли се навлиза на нов пазар, така ли се изгражда клиентска лоялност, така ли се прави бизнес…???
  Да крадеш или да се възползваш от жертвите по време на война или друго бедствие се нарича мародерство и е наказуемо със смърт. Нека всеки от нас си зададе въпроса как се нарича да крадеш (вдигайки лихвите когато падат в световен мащаб) от жертвите на най-тежката икономическа криза на 21 век…

 54. Колега Симо,аз плащам напълно редовно ипотечния си кредит към Райфайзен близо 2 години вече!
  Само,че това не им попречи да ми вдигнат вноската със 70 лв за 1 година,при положение,че европейските банки отдавна започнаха да си намалят своите лихви,за да подпомогнат икономиката си!
  Нали е чуждестранна банка,защо се оправдават,че на българския пазар не е така?!?
  А когато БНБ също намали основния лихвен процент,моя защо не тръгна надолу също!
  Пълни мошеници са,Симо,не ги оправдавай!

 55. Наказателната лихва на Райфайзен е най-висока от всички банки и тя е 20% поне! Това може да остане без коментар, защото само глупаци като нас могат да се съгласяват да ги крадат по такъв начин и да позволятват да ни обясняват какво ставало като отидем да магазина!?

 56. АЗ ИМАМ ДОСТАЧНА ДОКАЗАТЛСВО НО НЯАМА ПАРИ ДА ОСЬДЕ БАНКАТА ДА ВОДИШ ДЕЛО ТРАВАЛО ДА ПЛАТИШ 4% ОТ ИСКА И ПРИ МЕН Е МНОГО……..

 57. На какво основание,г-жа Петрова?

 58. Интересно ми е,някой осъдил ли е тази банка?

 59. бях вип клиент на таэи банка ,но само эащото им плащах по 5300 евро на месец , докато не ме измамиха по най долния начин и ми продадоха на търг два имота . Най големите мошеници Имат гръб от някой защото нито медии,нито прокуратура нито държавни институции эастават срещу тях.,

 60. От 2007г. съм vip клиент на тази Банка
  Никога не ставайте клиент на тази банка.
  аз сам чожденц и ви казвам тази банка е мафия ако искате да знаете повече обадете се на 0878290591 внимавеите моля ви…

 61. ТЕ ЗА ТОВА СИ ИМАТ И ОТДЕЛ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ И СЕ ОПИТВАТ ДА СИ РАЗПРОДАВАТ ИПОТЕКИРАНИТЕ ИМОТИ.

 62. Присъединявам се към всички. Също с ипотека в полза на ЛайняйзенБанк… Вноската ми от поносима стигна вече до пресмятане на памперсите и пюренцата на детето за месеца.

  Към вашите коментари искам да прибавя, че междубанковите кредити поевтиняват непрекъснато от известно време насам. БНБ намали минималните резерви отдавна, а в същото време банката продължава да вдига лихвения процент.

  Не знам каква е тази капитализирана лихва, но за 17 месеца по 600 лв (10 200 лв) главницата ми е намаляла с 900 лв.
  Ебати наглите свини! Ще горят в ада всичките австрийски педали заедно с гъзолиците-шефчета тука на тяхно подчинение. За некадърния персонал по клоновете – всички знаят…

 63. От 2003г. съм клиент на тази Банка, с която ВСИЧКО Е ЛЕСНО, но за съжаление тя е единствената в момента, която мародерства клиентите си , като си запазва правото да не се обоснове за действията си. С нея не се преговаря.Райфайзен в момента се явява като Хитлер за икономиката на България.
  В момента почти всички клиенти на тази банка са изправени пред реален фалит.Клиенти на Райфайзен да спрем да им плащаме за да видим как и на кого ще ни продадът.
  Никога не ставайте клиент на тази банка.

 64. Клиент съм на банката – имам ипотечен кредит. Мисля, че когато банката, а и банките въобще в България имат достатъчно натрупани средства да посрещнат кризата без да ни изправят до стената. Та техните лихви по жилищните кредити бяха най-високите в цяла Европа!!!! Нашият кредит в Райфайзен беше без доказан доход с лихва от 9,4%, а след като докахме дохода си ни принудиха да си увеличим главницата, за да можем да го предоговорим.

 65. моя служителка реши през лятото да тегли кредит и понеже не й достигали доходите, знаете ли какво я посъветваха да направи? да поиска от мен да издам фалшив документ за получаваните от нея доходи, като сумата която трябваше да отразя беше два пъти по-висока от реалната. Аз отказах,а служителката ми напусна обидена, че не искам да й помогна. Това е поредното доказателство, че единствената цел на банките е била да ни обвърже, независимо дали ще можем да плашаме или не. и другото, което ме тревожи е факта, че банките много добре са знаели за вече започналата финансова криза в америка, знаели са и последиците за българия и в същото време раздаваха безумни кредити на кого ли не. схемата е ясна – целта е била просто да закопчеят колкото се може повече бъдещи длъжници!
  идиоти! забогатявайте на наш гръб, но Бог вижда всичко и рано или късно ще отговаряте за безумните си дела!

 66. Имам отпуснат кредит от тази банка в рамките на 1год лихвения ми процент се е вдигнал 3 пъти с близо 70лв …
  а кредита ми е вьз основа на ипотека понеже не можах да докажа доход .и заради това лихвения ми процент е много по висок от обикновенния-повод да те оскубят жестоко-какво ипотекираното жилище кьдето живеем с децата си нима не е достатьчен гарант че ще си плащаме кредита?!!Значи тяхната политика е такава – някои ако е надупен даи ще го наведем максимално надолу така да го изплющим че да можем да му вземем жилището а децата на нещастника не ни интересува кьде ще живеят да се оправят кои как може не е наша работа..

 67. kolegi po sadba, v google,skrixa saita kadeto moge da se glasuva!!!!!! UPLASHIXA SE,MUTRITE GADNI!!!!!!!!!!!!!!!!! samo potizi na4in mogem da gi stresnem i niakoi da obarne vnimanie na problema,koito shte spoleti VSI4KI! koito ne go e razbral niama misal v glava ta si.prate ti si kordinati za vraska,za da moge da se organizira,protest,gragdansko nepd4inenie,poxod,i vsi4ko koeto e nugno za da izlezem ot tozi omagiosan krag!!!!!!!!!!!!!!!!

 68. Чудо на чудесата. Имам кредит с намаляваща главница, където лихвата всеки месец е със значителни отклонения. Като поисках да си предоговоря кредита да е с фиксиран лихвен процент първо ми казаха, че вече няма такива кредити, защото не са изгодни за банката. Предложиха ми по-добър вариант да го превалутирам в евро, че лихвата е по-ниска. От трън -та на глог.
  1. Направи си засраховка живот – 900 лв. Нищо, че преди 4 мес. вече си я направил. Тя върви за кредита в лв. Тази е нова – за кредита в евро. Пълни простотии. Никоя друга банка не те кара да правиш такава застраховака, когато срока на издължаване не е повече от 7 г. Застраховател е самата банка-нямаш право при друг засраховател.
  2. Ще ти направим нова „Инициатива“ – 100 евро. Е, га и инициативата.
  3. Най- лошото, което е противозаконно. ДА УЧРЕДЯ В ПОЛЗА НА БАНКАТА ЗАЛОГ НА ВЗЕМАНИЯТА ЗА МОЯ СМЕТКА. Ако имам публични задължения към НАП, Агенция за държ. вземания и др. банката е първа- след всички, защото е по-важна.

 69. Тази банка, не е банка, а повече от мутра. Тя ни изпива кръвта бавно, но сигурно!

 70. Една банка трябва да е партньор а не рекетьор в бели якички.За съжаление Райфайзен Банк в тази ситуация е точно рекетьор.Колкото и да им обясняваш ситуацията, която и те я знаят много добре,ми казват…… има и не банкови институции
  вземаш пари идваш и си внасяш, друго не ни интерисува!!!!!!!!!!!!???????? ТОВА НЕ Е БАНКА !!!!! И ПОВЕДВНИЕ НА ФИЛОСОФИЯТА НА БАНКОВОТО ДЕЛО! Не ми се зачеква темата за МИСТИЧНИЯ ЦЕНТРАЛЕН КРЕДИТЕН РЕГИСТАР-СВЕТАЯ СВЕТИХ на БАНКИТЕ. ОССТАВЯМ ТАЗИ ТЕМА ОТВОРЕНА ЗА РАЗИСКВАНЕ!!!!!!!!!!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: